zaterdag 28 juni 2014

Richting Pamplona

Het heeft de hele nacht hard geregend. Dat begon al gisteren tijdens het eten, maar daar hebben we weinig last van gehad in de kroeg. Vanmorgen is het gelukkig droog en kunnen we met goed weer Spanje verder binnenlopen. Na een prima ontbijt gaan we op weg. We hebben goed geslapen en zijn weer behoorlijk bijgekomen van de zware etappe van gisteren, hoewel we de spieren ook wel voelen.
Het is weer een afwisselende wandeling langs brede paden en door bos afgewisseld met dorpjes. Je hoeft hier niet bang te zijn dat je de weg kwijtraakt want de markering is zeer duidelijk en soms overdadig. De paden  lijken wel luxe snelwegen. Grote delen zijn ingelegd met flagstones en hellingen worden voorzien van keurige trapjes. Hier is de pelgrim duidelijk koning. De wandeling is niet echt lang, zo'n twintig kilometer. We zijn dan ook al redelijk snel bij Zubiri onze volgende stop. Onderweg praten Gerd en ik over ons gezamenlijk verleden en alles wat ons op dit moment bezighoudt. Heel leuk om eens rustig de tijd te hebben om bij te praten. Mij valt op dat veel van onze herinneringen hetzelfde zijn en ook de dezelfde waardering hebben. In Zubiri hebben we een pension gevonden, waar ook Henk weer aansluit. Zodra we aankomen begint het weer te regenen en dat blijft weer zo de hele avond. Niet dat het ons wat kan schelen, want we zijn er nu al en hoeven niet perse naar buiten. De volgende dag lopen we verder door het dal richting Pamplona. Het is weer mooi weer en na een uurtje komen we weer bij een leuke bar aan de rivier waar we stoppen voor koffie. Ook Mike en Roelien sluiten aan en daarna dalen we langzaam verder af naar de stad. Weer valt het op, hoe goed er hier voor ons pelgrims wordt gezorgd. Overal zijn de paden bijna overdreven goed onderhouden en geplaveid en zijn de markeringen helder en in goede staat. In alle dorpen zijn meerdere pelgrimsherbergen en gelegenheden waar je een belegd broodje kunt kopen of wat kunt drinken. En overal wordt je hartelijk ontvangen. We vinden het verschil echt schokkend.
Tegen de middag komen we aan in Pamplona. Dat blijkt best een grote stad te zijn. We slapen hartje centrum in weer een uitstekend hotel. Henk had dit op een of andere site gevonden en Gerd en ik besluiten hier ook maar te boeken want het ligt lekker centraal

stop op weg naar Zubiri

Gerd bij de brug van Zubiri




Koffiestop op weg naar Pamplona

Geen opmerkingen:

Een reactie posten