vrijdag 20 juni 2014

Naar Les Landes; 2

Als de anderen er zijn, moeten we helaas nog tot half vier wachten om de boodschappen voor het avondeten te kunnen doen. Eerder zijn de winkels niet open. In de gite waar we zullen overnachten worden helaas geen maaltijden aangeboden, maar is wel een keuken waar je zelf kunt koken. Zo tegen vieren gaan we gepakt en gezakt op weg. Ieder draagt tenminste een fles wijn en wat andere boodschappen. Het is nog een kleine twee uur lopen door een heel mooi bos en duinlandschap  dat erg aan de Veluwe doet denken. Na zo'n twee uur lopen komen we aan bij de gite. Het blijkt een alleenstaande oude boerderij te zijn midden in het land. Als de anderen er zijn, moeten we helaas nog tot half vier wachten om de boodschappen voor het avondeten te kunnen doen. Eerder zijn de winkels niet open. In de gite waar we zullen overnachten worden helaas geen maaltijden aangeboden, maar is wel een keuken waar je zelf kunt koken. Zo tegen vieren gaan we gepakt en gezakt op weg. Ieder draagt tenminste een fles wijn en wat andere boodschappen. Het is nog een kleine twee uur lopen door een heel mooi bos en duinlandschap  dat erg aan de Veluwe doet denken. Na zo'n twee uur lopen komen we aan bij de gite. Het blijkt een alleenstaande oude boerderij te zijn midden in het land. We worden verwelkomd door een oeroud en krom omaatje. Zij woont hier al haar hele leven en is al lang geleden deze gite begonnen. Nu haar man overleden is heeft ze het wel wat kleiner aangepakt, maar doet het nog steeds met hart en ziel. Hoewel ze oud en fragiel lijkt neemt ze de zaken stevig in de hand. We moeten direct onze pelgrimspassen inleveren voor de stempel en ook graag even betalen. Het is vanavond volle bak, want behalve Mike, Roelien, Henk en ik, zijn ook de twee Duitse dames gearriveerd, die we al eerder ontmoetten in Bazas.
De hele boerderij en ook de kamers zijn uiterst simpel. De electriciteitsdraden lopen en hangen gewoon los langs de houten balken en in de badkamer zitten grote 'luchtgaten' in de muur. Maar het is een prachtplek en het voelt goed.
Hoewel onze Duitse dames daar anders over denken, want die roepen verschillende keren 'dass es hier nichts gibt'. Nee dat hadden wij ook wel gezien en dat maakt het nou net zo leuk. Cultuurverschilletje zullen we maar zeggen.
Onze mevrouw zorgt dat het ons aan niets tekort komt en sleept al snel een paar biertjes aan en verder houdt ze alles scherp in de gaten. Als we een fles opentrekken komt ze meteen met glazen aan.
Als we ons hebben geinstalleerd en gedoucht, nemen we eerst een glaasje wijn en gaan dan koken. We eten een lekkere pastamaaltijd en daarna heeft Het wordt een heel gezellige avond en na het eten heeft Henk sigaren en is er nog meer wijn. Het wordt een hele mooie avond met veel ontboezemingen en verhalen en tegen middernacht als alle wijn op is rollen we ons bed in.
De volgende morgen zegt Henk dat ik ontzettend snurk en dat hij zelfs met oordopjes mij nog hoort. Hoewel ik zelf niks heb gehoord meen ik dat Jack ook wel eens zoiets heeft gezegd :)
De volgende morgen na het ontbijt en een heel aandoenlijk afscheid van onze mevrouw gaan we samen weer op weg naar La Reole. We lopen door het uitgestrekte landschap van Les Landes, dat weliswaar niet spectaculair is, maar door zijn weidsheid en ruimte wel indrukwekkend is. Een groot deel van de route loopt over een oude spooorlijn en het is een mooie wandeling. Het laatste stuk lopen Henk en ik samen snel vooruit, zodat we redelijk vroeg in Roquefort aankomen. Daar vinden we een prachtig terras precies voor de brug over de rivier met uitzicht op de stad waar we eerst maar eens een pilsje nemen. We zitten allemaal weer in hetzelfde hotel bovenaan de heuvel en besluiten vanavond ook maar weer samen te eten. Maar eerst even langs de wasserette om alles weer schoon te krijgen. Bij het eten krijgen we als amuse 'Soupe' een dikke linzensoep met veel eend en groenten. Er wordt een enorme pan op tafel gezet en het smaakt goed. Na het eten rolt iedereen zijn bed in want het zijn wel zware en lange dagen.
De volgende morgen vertrek ik alleen, want het is na al die tijd samen wel weer eens lekker om alleen te lopen. Het schiet goed op het eerste stuk en ik geniet van de zon en het afwisselende landschap.

1 opmerking:

  1. In deze post staat een stuk tekst twee keer, misschien kan je dat nog aanpassen.

    BeantwoordenVerwijderen